Wednesday, March 26, 2008

Velik vprašaj???

V glavi si postavljam velik vprašaj. Smo lastniki psov res manj vredni in zaželjeni, kot ne vem kaj?? Tudi, kjer je pes sicer dovoljen, se počutim skoraj odveč. To poletje se med drugim odpravljam tudi na taborenje ob sočo in pohajkovanje po okoliških hribih. Že takoj sem ugotovila, da me bo to prišlo dražje, kot dopust na morju, ampak pustimo to. Ker sem radovedne narave sem že zdaj malo pobrskala po spletu v lovu za čim več informacijami o tem, kam bi lahko šla. Pa sem odkrila, po mojem mnenju veliko, krivico! V kampih kjer sicer, zelo pohvalno, dovolijo pse, tudi zelo pohvalno, nudijo otrokom do semega leta starosti gratis bivanje. Res lepo, ampak za psa pa računajo 3€/dan???? Zakaj že?? Ali morda pes porabi več vode, kot sedem letni otrok? Več prostora? Je morda v resnici nezaželjen? Sem jim že skoraj poslala protestni mail, pa mi je kamp kar všeč in bom šla mogoče tja, pa se nebi rada blamirala. Ampak, če bom šla kam drugam jim ga pa bom. Res se mi zdi nefer in sploh ne štekam??

play time



hvala maycek-bombaycekker si je vzela čas in naju posnela :)

Sunday, March 23, 2008


Would someone pick up my toy for me please.







Don´t leave me alone, take me with you!!

finally jack russel

Dolgo sem si ga želela, zdaj ga končno imam :)

my jack

Wednesday, March 19, 2008

zgodba

tole je zodbica o Galu, ki si jo mora vsak prebrat. Končno ena zgodba iz zavetišča ob kateri sem jokala od smeha, ne od žalosti :).

Ker je Benetton razvajen kuža smo se odločili, da ga razvajamo še bolj. Dežja ne mara in zato smo se odločili, da mu kupimo palerinico, da ga bo dež motil čim manj. Pa smo se odpravili v shopping. Tažko je najti pravo reč, saj ga ne sme preveč ovirati. Še težje je potem najti pravo velikost. Ali mu je prekratka čez hrbet ali pa preširoka okoli trebuščka. Končno smo našli eno, ki je enostavna za uporabo, vendar je malce prevelika. Ampak to bomo že popravili tako, da bomo našili novega ježka. medtem, ko smo ugotavljali kaj in kako bomo palerinco popravili pa je prodajalka izjavila eno tako, da me je kar okol vrglo. Kaj pa če bi ga malo zredila Kaaajjjj?? Komaj mi ga je uspelo malo shujšat, ona bi ga pa redila. In zakaj, zato, da bi lahko palerinco nosil (vsake kvatro, ko mal ščije). Izjava leta moram rečt. Seveda bom raje kupila ježka ampak dobro, da moja tašča in tast nista bila zraven, ker bi ga najbrž zdaj že veselo pitala.

Sunday, March 16, 2008

Crazy dogs playing together

Saturday, March 15, 2008

Spet Prestranek


Danes je bila prva tekma za državno prvenstvo. Spet v Prestranku. Moram rečt, da mi je okolica jahalnice full všeč, res veliko poti za sprehajanje, pa tudi v jahalnici so fine tribune. za hrano je bilo spet poskrbljeno in res sem se malo zadržala in pojedla nekoliko manj sladic. Parkurji so bili zanimivi, jaz pa kot vedno, tako živčna pred tekom, da mi je bilo slabo. Sem vprašala Polono, najino inštruktorico, ki je dala čes že veliko tekem in tudi kar nekaj psov, če je ona še vedno kaj živčna pred tekom in je rekla, da včasih pa tudi. No Bena sem v prvem teku uspela tako prav profesionalno diskvalificirat, on pa je tekel odlično, celo slalom je naredil v prvo. Je pa preskočil como na mostu, kar pa itak naredi pogosto, če teče zagnano. Bo treba kaj narest v zvezi s tem. No v drugem teku se nisva diskvalificirala, sva pa spet imela nekaj težav s slalomom. Ampak v splošnem so se njegovi teki precej popravili in to je najvažneje. Še bolj važno pa je to, da sva bila cel dan skupaj in sva ga lepo preživela. Še dežja, ki so ga napovedovali ni bilo.

Sunday, March 9, 2008

Mala Loti







Mala Loti je tako prikupen kuža, da ji moram nameniti njen lasten post. tako živahna in igriva, da je veselje preživljati čas v njeni družbi. Človek bi jo kar vzel domov. Z Benom se odlično razumeta, dovolji ji vse, celo medem ko jem ji pusti, da pleza po meni in prosi za hrano, ki je namenjena njemu. Danes sta se ves dopoldan igrala na travniku. Zdaj moram samo še njenega skrbnika Andreja prepričati, da mi jo posodi za agility, ker se mi zdi, da bi ji šlo odlično.

Ben in konji


Včeraj sva šla z Benom jahat. Ja vem, da se čudno sliši. Jahala sem seveda jaz, Beni pa se je res zelo lepo obnašal. Na konja se je privadil medtem, ko smo ga čistili, potem ko sem ga zajahala, pa je mirno hodil za mano ob konju. Bil je priden a me vseeno ni izpustil izpred oči. bala sem se, da bo skakal in lajal v konja pa ni. Šele potem ko sem ga začela hvalit kako je priden je postal malo nestrpen in je vsaketoliko časa malo poskočil. Fino je, da vem, da lahko grem počet take stvari z Benom in mi ga ni treba puščat doma, če grem jahat. V bistvu je to odlična rekreacija tudi zanj. Je pa takoj ko sem zlezla s konja začel skakat po meni od veselja, ker sem se vrnila na zemljo :)

Ubogi mali revček kako stresen dan je bil to zanj. najprej me je ugrabil en konj, potem sem spet naokrog sprehajala Kalo in jo vozila naokrog v "njegovem" avtu, nato je moral biti sam doma, potem pa sem se spet posvečala kar enemu tretjemu psu. groza.

Spet Gmajnice

Kar groza me je koliko psov se sprehaja po Novih Jaršah brez svojega lastnika. vsakič ko kakšnega vidim se mi para srce in razmišljam, kaj lahko naredim okoli tega. Ugotovila sem, da je večina teh psov iz Starih Jarš čez obvoznico, na to stran pa prihajajo najbrž malicat. Pod bloki je namreč ogromno "odličnih" priboljškov za take "potepuhe". Kljub temu, da ti psi imajo dom tega nikakor ne podpiram. nekaj jih je tudi iz blokovskega naselja, celo majhni kužki, podobni pinčem in maltežan. Groza. Vsakič, ko kakšnega vidim in grem domov, brez, da bi ukrepala me potem peče vest, ker nisem nič ukrenila. Čeprav mene vest nebi smela pečt, saj jaz zelo lepo skrbim za SVOJEGA posvojenca, kar je moja dolžnost. za tiste pse pa bi morali poskrbiti njihovi skrbniki. Pa vseeno, saj niso ti psi krivi, da tako živijo. Včeraj pa nisem mogla mimo enega, tako ljubkega, ki je rahlo spominjal na šeltija. Že nekaj dni nazaj sem ga videla na parkirišču, pa sem ga pustila tako kot ostale. Potem pa je bil tam spet včeraj. Bena sem odpeljala domov in šla iskat tistega. Izgledal je tako zmeden, bolj kot ostali, ki se potikajo naokoli. Mirno je prišel k meni, se pustil pripeti in zelo mirno odšel z mano v avto. na žalost sem ga mogla odpeljati v zavetišče. Veliko raje bi ga odpeljala domov, ga okopala in bi potem spal skupaj z nami na postelji. a mojemu Benu bi se zmešalo. Že zato, ker bi tujca pripeljala domov, še toliko bolj pa ker je bil samec. Po eni strani je tako bolje, sicer bi imela doma že celo krdelo. Vsaj oddajati bi ga bilo bolje od doma, kot iz zavetišča. grozno je, če mora pes skozi to izkušnjo, a po moje vseeno bolje, kot, če se sam potika naokoli. Sploh, ker zunaj ni najbolj toplo in je poleg tega še slabo vreme. Mah. Vseh ne morem rešiti, bom pa definitivno prijavila vsakega, za katerega bom vedela, da spušča svojega psa ven brez nadzora, pa naj vsaj kazen plača, če ne drugega.

Sunday, March 2, 2008

Prestranek 2.3.08

Včeraj je bila še ena full lepa tekma v Prestranku pri Postojni.Je bilo zelo toplo, tako smo se, ko nismo tekmovali, martinčkali na sončku. Spet smo jedli, naslednjič pa res ne bom :) (bomo vidli,če pravljice obstajajo :) )No pa še glavna informacija. Z Benom sva uspela odtečt dva zelo lepa teka. V prvem je bila edina napaka, da mi je ušel iz slaloma, sicer pa je celo tekel malo hitreje in če nebi bila jaz živčna in bi ga bolj spodbujala, bi še hitreje. Bila sva tretja od šestih uvrščenih, kar res pomeni, da ni bil najpočasnejši, ampak je res nekaj dosegel. V drugem teku, pa sem ga na začetku nekaj čudno postavila in je skočil mimo ovire, potem pa nisem vedela kaj narest in sem tam zgubila precej časa, ko sem le dojela, da grem lahko nazaj in ponovim hop ter tečem dalje je šlo spet gladko, razen slaloma, kjer je ponovno ušel ven. Potem so mi razložili, da je bio tisto na začetku izogibanje, kar pomeni, da sva dobila 5 kazenskih pik. Jaz pa nisem vedela, a je to diskvalifikacija al kaj??? Na koncu sva bila četrta. Sodnica Mirja je dala končno parkurje, enki namenjene, res Flahke, kar se je kazalo na številu uvrščenih sploh, ampak tako bi itak moralo biti. Enkasti parkurji za enko, saj je enka namenjena začetnikom in navajanju na tekme sploh, ne pa da te že v enki mučijo z nekimi zapletenimi zadevami. Za to sta potem dvojka in trojka! Res fina tekma in dan nasploh. Jaz sem res vesela, da nama je uspelo, Ben si je pa prislužil slastno nagrado.


agility


jumping

Filmčke nam pridno snemaPetrca