Tuesday, November 27, 2007

sneeeeeeg!!!!!







sem pozabla povedat, da smo se letos že kepal. Smo vidl pri kolegici Luni na blogu, da ga majo na toškem čelu, pa smo se mal gor oglasil.
Beni ni ravno ljubitelj otrok. Ker preprosto nisem imela nobenih otrok okoli sebe, ko je odraščal, zdaj pa mu grejo na živce. Če se le da se jim umakne. Kljub temu ga moja dve letna nečakinja obožuje. Vsi kužki so Beniji. Full se mi je fino zdelo, ko je dobila za rojstni dan kužka na baterije, ki hodi, laja pije in lula. ( res, ne moreš verjet, dejansko da jezik ven iz gobca in pije iz posodice, potem pa dvigne nogo in polula drevo ) Takoj je bil Beni :) Zdaj pa imamo dva Benija v družini :)

Tuesday, November 20, 2007

Dobro, da imava v planu it prvega decembra delat bbh in, da nama Polona rihta prjavo. Tako sva na njen predlog pogledala, kdaj sva se nazadnje cepila in ugotovila, da je bilo to natanko eno leto nazaj in bi se danes mogla ponovno. Bi bilo zabavno, da bi to ugotovila na izpitu, ali pa tudi ne tako zelo zabavno. Še bolje pa, če bi to ugotovila 15. decembra na tekmi. Saj ne, da nisem vestna skrbnica in pozabim na zdravje svojega psa. Verjamem pač, da cepivo ne drži točno na datum in da ni preveč hudo, če kakšen mesec zamudiš s ceplenjem. Ampak ko sem danes pogledala knjižico mi ni bilo nič jasno. Leto je minilo tako hitro, da se nisem niti dobro zavedla. Nič jasno.

Sunday, November 18, 2007

Počutim se grozno. Mislim, da sem sokriva, da je bil en kuža danes tepen. Čeprav ga ta lastnik najbrž takole zbrca večkrat, sicer ga tudi zdaj nebi, bi mu lahko vsaj enkrat prišparala to. Po Jaršah se sprehaja kar nekaj psov, ki niso pod nadzorom lastnikov. En mali maltežan ali nekaj takega se kar naprej sprehaja sam okoli enega bloka, prav tako dostikrat en mešanec, pa še marsiker. Ostali imajo ob sebi lastnike, ki pa jih ne obvladujejo, pa so kljub temu spuščeni in znajo bit malo nadležni. Tukaj tudi midva nisva nedolžna. Ben ne mara samcev in se večinoma spusti v konflikt z njimi. Ampak v naselju in v bližini psov ga imam vedno pripetega. Potem se mu večkrat prilepi na rit kakšen pes in ne da in ne da miru. Kar leze mu v rit, to Bena znervira in skoči vanj. Tega ne maram v nobenem primeru. Če ga pes ne ovohava sem ga že naučila, da gre samo mimo. Če pa mu pes leze v rit pa skoči vanj. Tega ne maram, ker po mojem to nezaželjeno vedenje potencira. Zato sem jezna na lastnike, ki jih ne morejo priklicati stran ali še bolj na pse, katerih lastnikov sploh ni v bližini psa. In tako tudi danes. Sem že odklepala vrata bloka, ko mi za hrbet pride pit bull. Sicer sem ljubiteljica te pasme in ta je zgledal čisto prijazen, ampak vseeno, ker ne poznam psa sem se ustrašila kako bo odreagiral ker je Ben že renčal. Besno sem se zadrla lastniku, naj ga pokliče k sebi. Pes ga ni ubogal in je še kar lezel Benu v rit. Priznam, bolj kot ponavadi sem se bala, ker je bil pit bull. Potem pa je lastnik končno prilezel do psa in ga začel tolčt in brcat. Sem mu rekla naj neha, da v bistvu on ni nič slabega naredil, pa me je ignoriral in še kar tolkel ubogega reveža. Zdaj mi je hudo, ker sem tako panično odreagirala. Tako ravnanje s takim psom najbrž potem povzroča agresijo takih psov. V bistvu je zgledal čisto prijazen. Pol ga pa lastnik tepe zarad takih tepcev kot sem jaz. Saj vem, da nisem jaz kriva, da ga najbrž tako ali tako tolče. Ampak res nebi rada, da Ben pride v gobec takega psa. Samo se res grozno počutim.

Thursday, November 15, 2007

No ratal je še drugi filmček z Benovimi trikci. Ni ravno popoln, je pa čisto v redu. Ko bomo Bensona naučili kaj novega pa se bom seveda spet hvalila :)

Wednesday, November 14, 2007

AGILITY KOLEDAR


Na spletnem portalu agility-slo.net so spet naredili koledar s kužki v agilityu. Na koledar so spravili precej različnih pasem in tudi nekaj naših zmešančkov. Bensonson je dobil svoje mesto na mesecu Maju. KOledar so kreirali Andraž Cerar, Iztok Noč in Petra Pečar. Koledar lahko tudi kupite, tako, da ga naročite na zgoraj navedenem portalu.

Tuesday, November 13, 2007

trikci

Smo šli popoldne na sprehod, pa smo posneli nekaj trikcev. Tole sem obdelala do zdaj, ostalo pride.

Monday, November 12, 2007

Blegoš



Ta vikend smo vsi delali. Razen Bena, ki je ležal doma z vsemi štirimi od sebe. Potem pa se je zgodil ponedeljek, ko sva bila končno z mojim dragim oba prosta vseh delovnih in šolskih obveznosti. Pa sva se odločila, da kar se le da dobro izkoristiva te redke dragocene trenutke. Odpravili smo se na izlet na Blegoš. Ker se z avtom pripelješ kar precej visoko je potem vzpon krajši kot recimo zadnjič na Krim, čeprav je Blegoš malce višja po nadmorski višini. Saj bi avto pustila kje nižje, a sva se držala priporočenih navodil, ker sva bila tam prvič in sva se pripeljala do makedama od koder naju je opozarjal napis, da se gre naprej peš. Itak, bistvo vsega, le kdo gre v hrib z avtomobilom. To jaz opravičim samo delavcem domov in poškodovanim osebam. Na vrhu pa tako lepo presenečenje. Čudovit razgled. Milke še nikdar nisem pojedla s takim užitkom, z razgledom na prečudovita gorovja. Sem se počutila kot v reklami, samo še svizec je manjkal. Ga je nadomestil Beni. Sijalo je sonce, vendar je kar močno pihalo in ni bilo nič toplo. Ben je užival, norel in se valjal po travi, ki je bila mehka kot tepih. Še ena prednost tega, da smo prosti v ponedeljek, ne čez vikend je. Tam smo bili popolnoma sami in nas ni motil nihče. Obožujem hribe. Preden sem dobila Bena sem redko pomislila, da bi zlezla na kak hrib. Edina ideja za izlet je bila obala. Kako sem vesela, da mi je Beni pomagal odkrit še kakšno drugo lepoto narave. In kako fino je, da mi ponje ni treba na drug konec sveta, ampak jih imam praktično pred nosom.

Sunday, November 4, 2007

Krim

Včeraj se mi je lezlo na hrib in smo se odpravili na Krim. Malce me je presenetila dolžina izleta. Pot je bolj položna in zato malce dlje traja. No po dolgem pričakovanju nam je ratalo osvojiti vrh. To da je dlje trajalo lkot sicer pa sploh ni bilo slabo, ne za mojo, ne za Benovo kondicijo. Oba sva do konca energično poskakovala in Ben niti doma ni dol padel, kot sem pričakovala. Bolj noriva, več ima energije ta moj kuža. V glavnem super sva se imela in odločila sem se, da bom takele izlete prakticirala kar vse vikende, če le ne bom delala. Zdaj pa komaj čakava, da bo kaj snega, mogoče se pa drug vikend odpraviva na pohor, kjer je malo snega baje že.